Heb jij oog voor het belang om mee te kunnen doen in de samenleving en wil je je kwaliteiten daarvoor inzetten? Ben jij een zelfstandige en resultaatgerichte adviseur die bibliotheken kan ondersteunen bij het ontwikkelen van alles rondom Basisvaardigheden? Dan ben jij precies wat wij nodig hebben!
Als Adviseur Basisvaardigheden bij Rijnbrink werk je intensief samen met de bibliotheken in het Gelderse en Overijsselse netwerk. Tevens vervul je een sleutelrol in landelijke, provinciale en lokale netwerken. Dit doe je vanuit kennis en inhoud, maar ook vanuit nieuwsgierigheid en met oog voor kansen, ontwikkeling en innovaties.
De bibliotheek van nu heeft een belangrijke positie in het sociaal domein, met de focus op persoonlijke ontwikkeling, participatie en zelfredzaamheid. Als adviseur werk je samen met de bibliotheek en collega’s aan programma’s met als doel een groter bereik van doelgroepen die willen werken aan het verbeteren van hun basisvaardigheden. Lokale samenwerkingen met andere organisaties zijn cruciaal om dat doel te bereiken. Vanuit jouw kennis en ervaring volg, signaleer en analyseer je behoeften in het werkgebied en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van lokale projecten en activiteiten.
Een werkdag van een Adviseur Basisvaardigen:
09:00: Op de derde verdieping van ons kantoor in Deventer is een aantal collega’s al druk aan het werk. Je zoekt een flexplek en start op. Bij de koffieautomaat deel je kort jouw ervaring van de bijeenkomst van gisteren met een aantal programmamanagers van de bibliotheken met als thema “Bereik van laaggeletterden”. Daarna check je je e-mail en reageert op de gestelde vragen.
10:00: Volgende week heb je een adviesgesprek met een bibliotheek die het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) verder wil ontwikkelen. Dat bereid je voor door ervaringen op te halen bij andere bibliotheken die daar ook mee aan de slag zijn en je zoekt hierover contact met een externe adviseur. Met deze opgedane kennis kun je de bibliotheek echt een stapje verder brengen.
11:30: De ontwikkeling van de lokale Taalhuizen moet een boost krijgen. Aan de hand van lokaal opgehaalde vraagstukken ga je samen met collega’s aan de slag om een plan te maken hoe we de Taalhuizen kunnen adviseren en ondersteunen bij het maken van een professionaliseringsslag.
12:30: Tijdens de pauze praat je nog even bij met je collega terwijl je een broodje en een soepje eet in het Werkcafé.
13:00: Voor de middag staat een Meet-up zorgtechnologie gepland waar verschillende bibliotheekdirecteuren en medewerkers aan deelnemen. Dit heb je samen met een aantal collega’s voorbereid. Er is een programma samengesteld op basis van opgehaalde vragen uit het bibliotheekveld.
16:00: In het laatste uurtje van de dag tref je de laatste voorbereidingen voor de “deeldag” van morgen. Deelnemers zijn medewerkers van bibliotheken die actief zijn op het thema “Integratie Nieuwkomers”. Goede voorbeelden worden gedeeld en er is ook aandacht voor het in kaart brengen van de omgeving, partners en kansen voor samenwerking.
17:00: Tot slot werk je jouw urenoverzicht bij en log je uit. Morgen weer een nieuwe dag!
Jij hebt HBO werk- en denkniveau en je valt op door jouw sterke communicatieve en sociale vaardigheden, die je effectief kunt inzetten op diverse niveaus. Je bent gedreven door realisatiekracht, waardoor je in staat bent om mensen te motiveren en projecten succesvol te volbrengen. Daarnaast heb je een aantoonbare interesse en kennis van het sociaal en culturele domein.
Ook wordt van jou verwacht dat je ervaring en expertise hebt opgebouwd in programma- en projectmanagement, inclusief het organiseren en leiden van groeps- en themabijeenkomsten. Een belangrijke eigenschap is jouw vermogen om innovatieve kansen te herkennen en vast te grijpen,
Verder is het van belang dat je een goed overzicht hebt van zowel landelijke als regionale ontwikkelingen en in staat bent deze inzichten om te zetten in concrete kansen. Ten slotte moet je het vermogen hebben om snel te schakelen en op meerdere fronten effectief inzetbaar te zijn.
Rijnbrink is een expertisecentrum. Daarom hebben we veel aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op informeel leren en uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Ook investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Je krijgt:
· een salaris tussen €3.484 en €4.451 bruto per maand in schaal 9 van de CAO openbare bibliotheken. Dit is afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt;
· vakantiedagen: per jaar heb je recht op 180 verlofuren op basis van een 36-urige werkweek.
· een eindejaarsuitkering van 4% en vakantiegeld 8% van het bruto jaarsalaris;
· een reiskostenvergoeding en gratis zakelijk openbaar vervoer;
· de mogelijkheid om verlofuren te kopen en/of (bovenwettelijke-) verlofuren in te zetten voor andere arbeidsvoorwaarden;
· een contract voor bepaalde tijd. Zijn we van beide kanten tevreden? Dan wordt je contract omgezet naar een vast dienstverband;
· gratis toegang tot ruim 120 online trainingen van GoodHabitz;
· toegang tot ons werkcafé waar je collega’s ontmoet en je jouw eigen barista koffie maakt (of thee). En waar je terecht kan voor een lekkere verse lunch van Bora;
· de mogelijkheid om hybride te werken. Dit betekent dat de activiteit bepaalt waar je werkt, vanuit huis, op kantoor of een andere locatie;
· een laptop en smartphone.
Rijnbrink vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Jong en oud – een leven lang. Zodat zoveel mogelijk mensen meedoen, en zichzelf en onze maatschappij kunnen vormen. In die levenslange ontwikkeling spelen bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen een belangrijke rol. Want daar krijgt iedereen toegang tot dat wat ons mensen ‘mens’ maakt: onze taal, digitale vaardigheden, literatuur, cultuur en muziek.
Vanuit ons mooie kantoor in Deventer werken wij met en voor bibliotheekorganisaties, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen. Zodat zij succesvol zijn in hun maatschappelijke opgaven, verschil maken en toekomstbestendig blijven.?Samen ontwikkelen we innovatieve oplossingen, diensten en programma’s. Bovendien kunnen onze partners expertise van Rijnbrink inhuren en diensten bij ons afnemen. Zo bouwen we aan een inhoudelijk en organisatorisch sterke, toekomstbestendige culturele sector. En aan een slim, vaardig en creatief Gelderland en Overijssel.
Leer onze organisatie verder kennen op www.rijnbrink.nl
Wil jij graag als Adviseur Basisvaardigheden bij Rijnbrink samen met ons en de Bibliotheken maatschappelijke impact maken? Solliciteer nu en laten we kennismaken!
Wil je meer weten? Of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Of vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Miranda Mostert, Corporate Recruiter, via mail recruitment@rijnbrink.nl.
Wij hanteren geen specifieke sluitingsdatum voor deze vacature. Zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Wel willen we vermelden dat de eerste gesprekken gepland staan voor woensdag 22 november a.s., dus wacht niet te lang met reageren.
#teamrijnbrink