Adviseur Marketing & Communicatie Bibliotheek Deventer

 

"Jij weet hoe wij onze bezoekers, inwoners en partners weten te bereiken"

De bibliotheek is allang niet meer de plek waar je alleen boeken kunt lenen. We werken samen met bezoekers, buurtbewoners en vele andere partners om iedereen in en rondom Deventer informatie, kennis en activiteiten te bieden. De bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is. Waar je elkaar kunt ontmoeten, verhalen kunt delen en van elkaar kunt leren. 

Hoe ziet de functie eruit in de praktijk:

Als Adviseur Marketing en Communicatie ben jij diegene die weet hoe we onze bezoekers, inwoners van Deventer en partners weten te bereiken. Je bouwt mee aan onze community library door behoeftes boven tafel te halen en door te vertalen naar effectieve marketing- en communicatieplannen. Je voert een groot deel daarvan zelf uit.

Je draagt bij aan onze marketing- en communicatiestrategie. Je adviseert diverse teams en faciliteert collega's om zelf ook zo effectief mogelijk te communiceren. Je analyseert data, volgt relevante ontwikkelingen in de branche en op je vakgebied en verwerkt dit in je advies en plannen.

Met jouw kennis en expertise brengen wij onze verhalen nog beter over aan iedereen in ons werkgebied en daarbuiten.

Jij:

 • Bent een ervaren en daadkrachtige adviseur die gevraagd en ongevraagd advies geeft, kansen ziet en een hands-on mentaliteit heeft.
 • Bent nieuwsgierig naar anderen, een echte verbinder.  Je brengt je advies op een vriendelijke en begrijpelijke manier over en neemt mensen daarin mee.
 • Werkt graag samen in een team, neemt van nature het voortouw en hebt een overkoepelende blik.
 • Bent goed in het opstellen van een plan en hebt écht plezier in het uitvoeren hiervan.
 • Hebt ruime ervaring op tactisch en operationeel niveau van digitale marketing en middelen.
 • Bent analytisch, je bent op de hoogte van relevant onderzoek en maakt met gemak de vertaalslag naar de praktijk.
 • Maakt je nieuwe informatie snel eigen en beweegt je makkelijk door een veelzijdige organisatie die in ontwikkeling is.
 • Hebt een hbo denk- en werkwijze.

Wij bieden:

 • Een uitdagende en afwisselende functie binnen een dynamische organisatie waar maatschappelijke betrokkenheid centraal staat.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei binnen een betrokken team.

 • Salaris volgens de cao Openbare Bibliotheken in schaal 9, afhankelijk van ervaring minimaal €3.623,- tot maximaal €4.629,- per maand bij 36 uur per week.

 • Een dienstverband voor 24-32 uur per week voor in ieder geval een jaar.

 • Goede arbeidsvoorwaarden, inclusief een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw.

Waar ga je werken:

De Bibliotheek Deventer is een community library. We werken samen met bezoekers, buurtbewoners en andere partners om iedereen nog meer en betere informatie, kennis en activiteiten te bieden. We zijn een plek zijn waar je elkaar kunt ontmoeten, verhalen kunt delen en van elkaar kunt leren.

Met de Athenaeumbibliotheek en Kunstcircuit als onderdeel van onze organisatie hebben we een groot aanbod en veel kennis op het gebied van taal, kennis en informatie, cultuureducatie en -participatie en boekenerfgoed.   

We streven naar een diverse en inclusieve (werk)omgeving voor medewerkers, bezoekers en inwoners.

Laten we kennismaken!

Ben jij klaar om een verschil te maken? Solliciteer dan voor 11 juli en word onderdeel van ons bevlogen team bij de Bibliotheek Deventer! Je kunt je motivatie en cv insturen via sollicitatiebutton.

Let op: we voeren de gesprekken heel graag voor de zomervakantie en hebben ze daarom vast ingepland op 23 en 25 juli.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marleen Benjamins, coördinator Marketing en Communicatie, via marleenbenjamins@bibliotheekdeventer.nl

Rijnbrink ondersteunt in opdracht van de Bibliotheek bij de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met recruiter Jorik Siemerink of met recruitment@rijnbrink.nl

Vacaturekenmerken

Type functie

Contactpersoon Rijnbrink

 

Acties