DigiTaalhuisdocent Bibliotheek Deventer

 

"Kom jij samen met ons werken aan het terugdringen van laaggeletterdheid?"

Onder de noemer DigiTaalhuis werken de Bibliotheek en verschillende organisaties uit Deventer en omgeving samen aan het terugdringen van laaggeletterdheid en het vergroten van basisvaardigheden van inwoners van de gemeente Deventer. De Bibliotheek is coördinator van dit samenwerkingsverband en vervult een spilfunctie in het brede netwerk van maatschappelijke organisaties.

In het DigiTaalhuis maak je deel uit van het team Participatie en Zelfredzaamheid en werk je nauw samen met je collega's DigiTaalhuisdocenten en de DigiTaalhuiscoördinator. Als DigiTaalhuisdocent zorg je er samen met partners, collega's en vrijwilligers voor dat taal- en digivragers een passend aanbod krijgen.

Wat ga jij doen?

 • Je bedenkt in samenwerking met partners manieren om de NT1 doelgroep te bereiken, onderzoekt hun behoeften en leidt toe naar bestaand of te ontwikkelen aanbod.

 • Je initieert en leidt NT1 en NT2 projecten.

 • Je bouwt een relatie op met onze partners op wijkniveau. Je adviseert en overlegt en bent present bij wijkinitiatieven.

 • Je verzorgt voorlichting bij maatschappelijke organisaties en werkgevers m.b.t. bewustwording, signaleren en doorverwijzen van laaggeletterdheid.

Jij:

Je bent nieuwsgierig en alert, je kunt goed luisteren en doorvragen. Je bent enthousiast, actief, communicatief en je legt gemakkelijk verbindingen, zowel intern in de bibliotheek als extern met partijen in de stad. Verder ben je creatief en ondernemend en denk je buiten gebaande paden. Je bent in staat de rol van projectleider te vervullen.

Daarnaast beschik je over:

 • Een relevante hbo-opleiding, zoals Pabo, Nederlands of een andere letteren gerelateerde opleiding of onderwijskundige opleiding. Het is een pré als je gecertificeerd NT2 en/of NT1 docent bent.
 • Ervaring in het lesgeven aan laaggeletterde volwassenen (NT1/NT2) en het vraaggestuurd en coachend begeleiden van deelnemers.
 • Een flexibele houding en heb je de mogelijkheid om ’s avonds te werken.  

Wij bieden:

 • Een salaris volgens CAO Openbare Bibliotheken in schaal 8, inschaling afhankelijk van ervaring min. € 2.860,00 en max. € 3.665,00 per maand bij 36 uur per week;

 • Prima arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken;

 • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar;

 • Veel ruimte voor eigen initiatief en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;

 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn.

Waar ga je werken:

De Bibliotheek Deventer is voor iedereen. Of je nu in één van onze mooie dorpen woont, of in de stad. Of je een lidmaatschap hebt, of niet. Je kunt in al onze vestigingen terecht.

Als bibliotheek hebben we veel te bieden. We zijn een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Maar je kunt zoveel meer met ons en bij ons. Alleen of met anderen. De bibliotheek is een plek om te onthaasten, te ontmoeten, te studeren, maar ook om zelf iets te organiseren. We zijn onderweg richting een community library.

De Bibliotheek Deventer is meer dan een openbare bibliotheek. Met de Athenaeumbibliotheek als integraal onderdeel van onze organisatie zijn wij een belangrijke erfgoedspeler in de stad. Het is onze opdracht om het erfgoed niet alleen goed te bewaren maar ook voor een breed publiek (digitaal) toegankelijk te maken. 

Vanaf 1 januari 2023 verbreden wij ons profiel als organisatie naar cultuureducatie en –participatie, door de fusie met Kunstcircuit. Met het samengaan van aanbod en expertise op het gebied van taal, kennis en informatie, cultuureducatie en -participatie en boekenerfgoed in één organisatie hebben wij voor iedereen in Deventer iets van waarde te bieden.

De Bibliotheek Deventer is een informele organisatie waarin groei volop wordt gestimuleerd.

Kijk voor meer informatie op: Bibliotheek Deventer

 

Wij gaan voor diversiteit én inclusie! 

Een bibliotheek die voor iedereen wil zijn, gebruikt de kracht van diversiteit om iedereen in de stad te bereiken. Wij zijn een organisatie waar iedereen naar vermogen werkt en diens specifieke talent inzet voor het mooie werk dat we doen. Wij omarmen diversiteit omdat we daarmee beter van dienst kunnen zijn voor onze kleurrijke stad. En we willen onze collega’s en onze bezoekers een thuisgevoel geven, daarom investeren we in een inclusieve omgeving. 

Naast kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook je hele persoon en achtergrond mee. En die verwelkomen we. 

Laten we kennismaken!

Zie je deze functie helemaal zitten, solliciteren is zo gebeurd. Klik op de button solliciteren en stuur je cv, motivatiebrief en/of een motivatiefilmpje (mp4) in voor 20 maart. Een eerste gespreksronde staat gepland in kalenderweek 13. We kijken ernaar uit om met je kennis te maken!

Wil je nog meer weten over de functie? Lilian van Hoof, DigiTaalhuisdocent bij de programmalijn Participatie & Zelfredzaamheid vertelt je er graag meer over. Ze is te bereiken op telefoonnummer 06-83532379 en e-mail lilianvanhoof@bibliotheekdeventer.nl. 

Nog even dit

Ons werk is mensenwerk waarbij integer handelen heel belangrijk is. Daarom vragen we van nieuwe collega’s een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Vacaturekenmerken

Kijk hier voor overige arbeidsvoorwaarden.

Type functie

Contactpersoon Rijnbrink

Acties