Projectmedewerker / Subsidiespecialist de bibliotheek Kop van Overijssel

 

"Kom werken op dé plek waar letters verhalen worden!"

Wist jij dat de Bibliotheken veel méér doen dan alleen boeken uitlenen? We zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meedoet en de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We doen dit door mensen te verrijken met verhalen en kennis, maar ook door het vergroten van hun taal- en digitale vaardigheden. Hiervoor hebben we uiteenlopende programma’s en projecten voor jong en oud. Om dit allemaal te kunnen realiseren is natuurlijk financiering en projectmanagement nodig. Kun jij ons daarbij helpen?

Hoe ziet de functie eruit in de praktijk:

Als projectmedewerker hou jij je bezig met de voorbereiding, aanvraag, monitoring, meting, evaluatie en afronding van subsidieaanvragen. Dit alles in nauwe samenwerking met de specialisten, teamleiders en de directeur-bestuurder. Je maakt in samenwerking met de inhoudelijk specialisten diverse aanvragen, bewaakt de voortgang van de projecten en zorgt voor een tijdige en juiste verantwoording. Daarnaast vervul je een rol bij het screenen van nieuwe subsidiekansen en overheidsregelingen en zorg je ervoor dat alle fases in het subsidieproces structureel georganiseerd worden. Na toekenning ben je dus actief als projectmedewerker om te zorgen dat de projecten ook daadwerkelijk slagen.

Het is afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid!

Toekomstkracht Provincie Overijssel
Een belangrijke subsidieregeling die momenteel loopt is de provinciale regeling Toekomstkracht Overijsselse Bibliotheken. Onder deze noemer werken provincie Overijssel, gemeenten, Rijnbrink en bibliotheken samen om de bibliotheken in alle gemeenten nog sterker te maken. Voor twee van de drie stichtingen is de aanvraag al ingediend. De specialisten houden zich bezig met de inhoudelijke kant. Jij vervult de coördinerende rol in alle fases van dit subsidieproces.

Jij:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Projectmatig kunnen werken.
 • Enthousiasme en een groot hart voor de bibliotheek.
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
 • Een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en organisatiesensitiviteit.
 • Minimaal drie dagen per week beschikbaar (uren in overleg).

Wij bieden:

 • Een zelfstandig en veelzijdige functie in een platte organisatie met korte lijnen.
 • Een aanstelling voor een jaar, met zicht op verlenging, voor 24 tot 28 uur per week.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Openbare Bibliotheken, zoals de mogelijkheid om thuis te werken, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, een laptop en smartphone, bedrijfsfitnessregeling en fiets van de zaak.  
 • Een maandsalaris op basis van schaal 8 van de CAO openbare Bibliotheken, e.e.a. afhankelijk van opleiding en ervaring. (inschaling indicatief min. €3.042,00 en max € 3.863,00 bij 36 uur p.w.)
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Een bevlogen en betrokken team van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.

 

 

Laten we kennismaken!

Is je interesse gewekt, aarzel dan niet en stuur je CV en motivatiebrief naar ons op. Verras ons, wij zien je reactie graag voor 22 juni tegemoet! Wacht niet te lang, zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Tijdens de looptijd van deze procedure nodigen we geschikte kandidaten alvast uit voor een gesprek.

Wil je meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij
Louwra van Leest, directeur-bestuurder, 0620568316 of l.vanleest@bibliotheekkopvanoverijssel.nl.

Vacaturekenmerken

Kijk hier voor overige arbeidsvoorwaarden.

Type functie

Contactpersoon Rijnbrink

Acties