Specialist Jeugd en Onderwijs

 

"Samenwerken aan ontwikkelkansen voor jeugd en onderwijs"

De bibliotheken zijn een laagdrempelige, publieke voorziening die mensen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling teneinde hun de kans te bieden volwaardig en zelfstandig aan de samenleving deel te nemen. De bibliotheken zijn ook een ontmoetingsplaats waar mensen terecht kunnen om te ontspannen, te leren, zich te informeren en kennis, ervaring en interesses met elkaar te delen. Lees- en (digi)taalvaardigheden zijn essentiële vaardigheden om mee te kunnen doen in de maatschappij. De bibliotheken leveren een bijdrage aan de taalontwikkeling, digitale geletterdheid en leesplezier van kinderen en jongeren. Dit doen we in samenwerking met (keten-)partners.

Hoe ziet de functie eruit in de praktijk:

De functie van specialist jeugd en onderwijs is een uitdagende en maatschappelijk relevante functie. De kerntaak van je werkzaamheden betreft de Bibliotheek op School [dBos].

Het is de ambitie om de huidige contacten goed te onderhouden en nieuwe contacten te ontwikkelen.Je adviseert schooldirecties en leerkrachten ten aanzien van taal en lees/mediawijsheid beleid en de uitvoering hiervan.Je overtuigt hen van de meerwaarde van de Bibliotheek op school.Je treedt op als projectleider, bewaakt de voortgang, doelstellingen en afspraken.Je neemt beslissingen met betrekking tot het proces en inhoud.Je hebt een proactieve rol om samen met het team te zorgen voor een optimale dienstverlening en deze verder door te ontwikkelen. 

Je bent een netwerker en zorgt voor klantenbinding.

Je werkt actief mee aan de doorgroei naar een brede, maatschappelijke en educatieve instelling. Hiervoor zoek je de verbinding en samenwerking met de eigen organisatie, de diverse partners en netwerken.Je doet dit vanuit maatschappelijke betrokkenheid, maar verliest het zakelijke belang niet uit het oog.

Jij:

  • hebt een relevante hbo+ opleiding bij voorkeur richting jeugd en/of onderwijs;

  • hebt kennis van het onderwijslandschap, bij voorkeur primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang;

  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus;

  • bent de proactieve en zelfstandige kandidaat die kansen ziet en kan omdenken;

  • resultaatgericht met een flexibele instelling.

 

 

Wij bieden:

  • een betekenisvolle baan in een interessante en inspirerende werkomgeving, waar de sfeer goed is;

  • een zelfstandige en veelzijdige functie in een platte organisatie met korte lijnen, met veel ruimte voor jouw ideeën en volop mogelijkheden voor ontwikkeling;

  • een maandsalaris op basis van schaal 9 van de CAO Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring minimaal €3.293,- tot maximaal €4.241,- obv 36 uur;

  • prima arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om (deels) thuis te werken, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, een laptop, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken;

  • in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd. Zijn we allebei tevreden? Dan wordt je contract omgezet naar een vast dienstverband.

Waar ga je werken:

Als Specialist Jeugd en Onderwijs ga je aan de slag bij de Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst.

Het werkgebied betreft een grote geografische spreiding met veel vestigingen. De organisatie is volop in ontwikkeling en werkt veel samen met maatschappelijke en educatieve partners.

Naast een ontmoetingsplek is de Bibliotheek ook actief binnen de domeinen Jeugd en Onderwijs, Zelfredzaamheid en Participatie, Persoonlijke Ontwikkeling én op het gebied van Cultuur- en Kunsteducatie.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl, bibliotheekstaphorst.nl en www.bibliotheekzwartewaterland.nl.

Laten we kennismaken!

Zie jij deze uitdaging helemaal zitten, waar wacht je nog op?

Reageer vóór 7 december 2022 via de via de sollicitatiebutton.

Meer weten? Kijk op onze website of neem contact op met Angelique Sloesarwij telefoonnummer 06-83 66 63 20 (bereikbaar voor meer toelichting op maandag, dinsdag en donderdag).

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 12 december 2022.

Vacaturekenmerken

Kijk hier voor overige arbeidsvoorwaarden.

Type functie

Contactpersoon Rijnbrink

Acties